tisdag 21 november 2017

"Pisa hyllar svenska elevers förmåga att samarbeta". Dagens fakenews.

Vi har lagt oss trottoarlågt i förväntningar på svenska elevers kunskaper, men tydligen hoppades genuseliten i alla fall på samarbetetsdugligheten, med stora rubriker idag:

- "Pisa-rapport: Svenska elever duktigare än snittet på samarbete!"

Med liten text:  Bland 56 deltagande länder från alla världsdelar hamnar Sverige på en 17:e plats när det gäller 15-åriga skolelevers möjlighet att lösa olika uppgifter genom samarbete. 

Om vi förväntar oss noll - jamen då är sjutton jäkligt bra.

När jag lyssnat på Skolverkets Eva Lundgren på PI en lång stund idag, så ville jag bara fly landet och rädda vad som räddas kan av livet. Och insåg att om svensk förnuftsvidrig genus- och påtryckningsorganisation hade ägt makten över världen då när det begav sig, så hade människans utveckling stannat och stelnat till is där och då. 

.

1 kommentar:

  1. Svenska skolan har varit i fritt fall under lång tid. Sverige hade ett flitigt samarbete med DDR. Stellan Arvidsson, socialdemokrat som anses vara arkitekten bakom den moderna svenska grundskolan. Han var ordförande i förbundet Sverige-DDR. Han tyckte att DDR var den främsta statsledning som mänskligheten nånsin skapat. Och att det var en katastrof att DDR upplöstes. Han ville att grundskolan i Sverige skulle likna DDR-s skola. Där kunskapen fick träda tillbaka till förmån för propaganda, numera kallad värdegrund. Så skolans förfall har rötter i DDR. (och som jag skriver i en annan tråd, STASI flyttade norrut när DDR upplöstes.)

    SvaraRadera