tisdag 5 november 2013

Taxi Kurir i Göteborg i aggressiv propagandakampanj.

Taxi Kurir Göteborg går i dagarna ut i en kampanj för att visa den stora mångfalden bland företaget chaufförer. Målet är att pressa resenärer att bidra till integrationsarbetet genom att välja bort "den blonde taxiföraren som vitsar, mot de hårt arbetande högutbildade akademikerna som arbetar hårt" från MENA- länderna.

– Vi räknar med en debatt. De utländska förarna förtjänar vår respekt.

"XENOFOBI BETYDER ATT MAN ÄR RÄDD FÖR FRÄMLINGAR, och väljer taxibolag med ARSLET"  och "DE FRÄMLINGSFIENTLIGAS MARDRÖM, somalier, syrier och iranier som försörjer sig själva."

kommer det att stå på annonserna i Göteborg-Posten. Kampanjen kommer också att gå i radio och i sociala medier. Bakom konceptet står reklambyrån Truth.


Om syftet är att med ett hotfullt och onyanserat vulgärspråk polarisera, och skapa ett oöverstigligt gap mellan de hyllade goda högutbildade och de dissade
lallande svennarna, ja,då måste jag säga att TRUTH har lyckas storartat. 

Dock borde de byta namn på sin byrå, Sanningen är nämligen den att alla seriösa taxichaufförer är värda respekt. Oavsett Taxi Kurirs och TRUTH´s etniska och omoraliskt rasistiska uppdelning i vi -och-dom.  


5 kommentarer:

  1. M.a.o. vill man förbjuda kunden,att själv avgöra vem han/hon har förtroende för...Som vanligt i Absurdistan när folket inte vill följa de styrandes tillsägelser om underkuvelse, införes en lag..
    I övrigt anlitar jag endast "Sverige-Taxi" ett företag,som väl känner till staden.Och med chaufför man även kan samtala med !

    SvaraRadera
  2. Hoppas innerligt att den här vrål-ape-reklamen får helt motsatt effekt. Avskyr den här typen av uppvigling.

    SvaraRadera
  3. Men va konstiga de är. Vadå mångfald? Det var länge sen man stötte på en etniskt svensk taxichaufför, finns de ens kvar? Vadå "mångfald"? Det är ju bara män från MENA som kör taxi vad jag sett, inte nån "mångfald". I alla fall här i Södertälje och Stockholm.

    SvaraRadera
  4. En verklig upplevelse som ligger inom Dig genom åren kan aldrig någonsin bli till en fördom.Det är erfarenheten av detta som man upplevt som blir ens relevans i förhållandet till de människor som ingår i den grupp, som genom en av de sina, satte outplånliga ärr i Din själ.Det är inte hat och inga förutfattade meningar, det Din verklighet som Du aldrig blir fri ifrån.Ingen kan ta Din upplevda erfarenhet ifrån Dig. Aldrig någonsin.Tyvärr!
    Katinka Glahd.

    SvaraRadera
  5. Den där blonde mannen som vitsar, han försvann precis som vi andra kommer att försvinna - med Reinfeldts mångkultur.

    SvaraRadera