lördag 9 november 2013

Ikväll är det Ken Rings kväll i TV4.


SARA SKYTTEDAL, förbundsordförande, Kristdemokratiska Ungdomsförbundet, skriver öppet och välinitierat och beklagar TV4s val av stjärna, Ken Ring. 

Och jag blir så glad.
I tider när livet är det som händer, medan vi själva är upptagna med våra smartphones, har ungdomen blivit så mainstreamade att tanke- och uttycksförmågan ryms i twitterformat. Så kommer den rakryggade och stronga Sara Skyttedahl som en glasklar höstmorron och bara säger att en pundare är en pundare är en pundare!

Ty.
Den person som ikväll ska lyftas upp på piedestal, hyllas, omfamnas och begråtas av sina TV-medstjärnor och hela svenska folket är en stolt notorisk lagbrytare. Ken Ring gjorde sig tidigt"berömd"som republikan, genom att mana sin publik att storma slottet och våldta prinsessan Madeleine. Han är dömd för drograttfylla, olaga hot och olovlig körning. Efter att ha gripits 28 gånger svarar Ken att: ”Jag har kört bil hela mitt liv och kommer att fortsätta göra det." Ken Ring betalar inte skatt, utan arbetar svart på grund av alla skulder han dragigt på sig. Om sin ungdom berättar han själv: ”Jag var efterlyst och försörjde mig på att sno plånböcker från fulla människor som hade somnat på tunnelbanan.” Empati med redan drabbade och framtida drabbade? Icke.

Moral?
Påminner mig om en stor galant fest, där den purunga frun till en av de mäktigaste männen gjorde ett perfect asshole av sig själv, genom att förnedra den kvinnliga artisten som underhöll. Alla gäster som stod i ring runtomkring applåderade dock ung-hustrun begeistrat, hovsamt och lydigt, hierearkin talade sitt tydliga språk. Tills värden själv, den allra mäktigaste, resolut ingrep och lyfte fram sin sidosteppade artist, med ett kroppsspråk som talade om vad han tyckte om det vulgära beteendet hos ungfrun. Som fick dra sig tillbaka med svansen mellan benen.

 Då blev det genast svårt. Mycket svårt. Huuur skulle de eleganta gästerna kunna göra sina första spontanhyllningar till vulgot ogjorda?

Sån är människan - klappmänniskan.

6 kommentarer:

  1. Vilken fin förebild för våra ungdomar i förorten,,bra detta lyfts fram i svd,, alltid vaknar nån ovetande Svenne o inser Gammelmedias agenda.Bra jobbat som vanligt Fina Carina !!

    Norrlandsfan,,

    SvaraRadera
  2. Norrlandsfan, tack, måste spridas!

    SvaraRadera
  3. Egen erfarenhet som talar. En jag känner väl ser just nu på programmet i fråga. Hon tyckte det var så puttenuttigt, han Ken hade ju haft det så svårt, alla grät ju när de sjöng hans låtar. Ingen av oss har ens varit i närheten av hans låtar innan, hon visste inte ens att hans fanns förrän ikväll. När jag skrev ut artikeln ovan för att något visa att han hade en annan sida togs det inte väl upp alls. Kunde Paolo Roberto få vara i TV, så kunde minsann Ken Ring. Hon hade sin åsikt klar och den fick inte rubbas. De övriga i programmet grät, alltså är Ken Ring en reko kille. Så var det inte mer med det. Jag sitter numera mest vid datorn och hon vid TV:n. Är hennes reaktion synonymt för större delen av svenska folket? Är vi illa ute?

    Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan inte se Ken som nåt över det vanliga egentligen finns tusental som han så inget att höja ögonbrynet på om man börjar bli härdad och förbannad på hur samhället fungerar. Som sagt man lär sig av misstagen och använder dem och bör se deet som en investering i samhället men sånt begriper sig inte Sara skyttedal om. Bra skrivet Anonym. Som sagt man lär sig av misstag

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Beundrar alla som är starka nog att drivas av att lämna skiten. Inte såna som väljer att stanna kvar i den, och skylla på alla andra.

    SvaraRadera