måndag 25 februari 2013

Vad förväntar sig "experten" Simon Andersson?


Nio av tio som stoppas i polisen id-kontroller i sökandet efter olagliga hade rätt att vistas i Sverige.

Simon Andersson, doktorand i processrätt och expert på området, är kritisk till polisens höga felmarginal på 91 procent, och att så många oskyldiga drabbas.

Häromdagen efter lunch kom jag körande till köpcentrumets parkering, där stod fem stora polisfarbröder och viftade in mig för alkoholkontroll. Ärligt talat vet jag inte vad jag har gjort eller vad i mitt utseende, som gör att de myndiga sherifferna pekade ut just mig som eftermiddagssupare. Hade jag varit ömhudad som en invandrare så hade jag skrikit på övervåld, expressen, och känt mig oerhört kränkt. Det fanns en del andra oskyldiga också som noggrant valts ut av dom intoleranta poliserna och också tvingats blåsa. Men felmarginalen var extremt hög, 100 procent av oss var oskyldigt utpekade och drabbade. Men inte en jäkel tycker det är synd om oss mobbade satar som pekas ut som fyllon.

Och för min egen del är jag enbart superhappy med att felmarginalen var så hög. 
Motsatsen hade ju varit en katastrof. 

Både i det ena och andra fallet.



metro svd

3 kommentarer:

  1. Hur många åker dit i nykterhetskontroll, en procent på sin höjd? Tio procent är lysande.

    SvaraRadera
  2. Absurdistan gör mer och mer skäl för sitt namn....när man tror att det inte går att överträffa är det fan i mej ytterligare ännu några idioter i detta avlånga land som bevisar motsatsen....jag ger snart upp

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Jag ger också upp hundra gånger om dan HellBoy, men som tur är kommer vi igen, ettrigare än getingar!

    SvaraRadera