söndag 24 februari 2013

Mycket blank vräkig bil

kommer upp i baken på min, i en rondell där jag var helt lost idag. Jag sökte efter vägen till en helt obekant fotbollsplan, som jag såg, men inte kunde hitta vägen in till.  Så, visst, jag snurrade runt lite i filkörningen. Och ja, det kan vara irriterande, men det var så uppenbart att jag kört vilse, så släpp det. 

Men, icke nix, bilföraren bakom mig la sig ilsket på tutan, och slutade inte.Jag tutade tillbaka, och körde in åt sidan ett stycke fram, bilen följde efter, fortfarande med ylande horn, och stannade med fronten klistrad mot min regestreringsskylt. Sinnet rann på, jag rusade ur och frågade om männskan hade ont nånstans, och fick till svar på bruten svenska: -Här i Sverige har vi regler hur man kör i rondeller!!


Ni får gissa big time vad jag svarade.





13 kommentarer:

  1. Jag kan ju gissa andemeningen i vad du svarade honom. Men i näthatets tider vill jag vara försiktig med vad jag skriver. Men man lär sej ju hela tiden nya saker. Som att använda tutan som förlängare till en viss manlig kroppsdel och att "uppfostra" sina medtrafikanter när de inte gör som man vill. Jag tror jag hade stått kvar än och räknat till tio för miljonte gången... eller nåt. Det nya sverige... anpassa er eller flytta. Som han moderaten i Botkyrka ville att de skulle göra, de som inte ville höra på "böneutrop" från den nya fina minareten.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. den va bra, kanske finns lite hopp iaf, se det positivt :))

    SvaraRadera
  3. Det var en kvinna med huckle som fick köra den dyra bilen, och som visste så mycket mer än jag om hur vi i Sverige har det.

    SvaraRadera
  4. Hon hade i alla inte koll på hur tutan får användas... eller inte får användas.

    från 1/7 1935 -Den svenska förordningen om tyst trafik träder i kraft, vilken innebär förbud mot att onödigtvis avge signal i tätbebyggt område. / Naivtive

    SvaraRadera
  5. Tack, Naitive! Men.....1935? Det är väl inget som mångkulturen behöver befatta sig med, det var ju låååångt innan dom tog över, och skapade reglerna!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skoj att vi tycker att en lag från 1935 är mossig och tämligen överspelad så har vi dessa kamelherdar som blint lyder ett perverst regelverk med 1400 år på nacken.

      Och vi pratar inte om 10 små rader med tämligen lättbegripliga regler som att inte mörda, ljuga, stjäla och att springa efter grannkärringen. men det är ju vi som tycker detta, musloiderna karvar gärna av halsen på oss bara för vi håller rumpan mot jorden om vi ber och anser att sanningen är en dygd över lögnen, allas lika värde och lite sånt. // Naivtive

      Så lustigt det kan bli....

      Radera
  6. Har grubblat hela dagen på vad du hade att säga denna exotin..Men kan inte komma på något,nu vet jag ju inte om du talar deras språk,i så fall kanske du ropade högt
    Allah Achba !!!

    SvaraRadera
  7. Mitt svar:Här i Sverige är det tillåtet att göra misstag, vi hjälper varandra istället för att bete oss som barbarer. Förresten, ett gott råd - plocka dina ögonbryn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den gåtan var ju svårare att lösa,än mitt trontal !!

      Radera
  8. Hujedamej vicken rälig "haggahäxa".
    Kom att tänka på det 1:a inlägget jag läste här som därmed gjorde att vi blev vänner och allt;-)
    Det handlade om en hoper taxichaffisar och deras beteende utanför Arlanda tror jag. Ett mycket osvenskt sådant men tyvärr alltför vanligt idag i Sverige. Kan inte Carina-Fina ha en läsaromröstning om mest uppskattade inlägg här och kanske göra en repris på framröstade förslag?? vet att det blir inte lätt att välja bland så många goa inlägg men det är ju angenäma problem;-)
    Goafton Carina och alla läsare/följare!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  9. Ja, den där taxirysaren!!! Men inget ont som inte har nåt gott med sig, jag fick ju dig och Lars, tror jag, på kuppen!! Mest uppskattade inlägg? Det vore en höjdare att få svar på, funderar på om ditt goda förslag låter sig göras på nåt sätt!

    SvaraRadera
  10. Kvinnan i fråga verkar ha dykt upp i Eskilstuna?: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5455176

    SvaraRadera
  11. Det finns inga regler då man är inne i cirkulationstrafik man ska bara ta hänsyn.......

    SvaraRadera