onsdag 3 oktober 2012

Janne Josefssons hårdvinklade UG, och tappade all respekt och trovärdighet.


Min fråga på SVT-chatten:

Enligt Koranen, "när ni möter dem som är otrogna, så halshugg dem, tills ni anställt ett blodbad bland dem! Slå dem i bojor".
Min fråga till Janne Josefsson; hur ställer du detta uttalande från den bok som muslimer lever efter, i förhållande till uttalandet i ditt program att "muslimer förökar sig som råttor"?

Att bunta ihop islamkritiker och upprepa detta om råttorna blir befängt, när hela programmet gick ut på att fördöma att man buntar ihop muslimer, och inte tar upp deras hatretorik om blodbad mot alla oss otrogna.

Hade jag vetat att Janne Josefsson skulle ta fram den största och mest hårdvinklade propagandapenseln och måla utan nyanser med ikväll, så hade jag bara behövt läsa Expo.

Inte titta på det som jag trodde var ett objektivt kritiskt skärskådande, av en köpt Janne Josefsson.




4 kommentarer:

  1. Jag har varit skeptisk även mot Janne J. Men ändå närt en förhoppning att han var bättre än andra journalister. Det var han tydligen inte. Eller var han därtill nödd och tvungen? För att få behålla sitt program? Än en gång många frågor och man lär inte få ett ärligt svar från de berörda. Man blir sällan besviken om man när en stark misstänksamhet mot journalister och offentliga personer. Givetvis, undantag finns, men de är ack så få. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Och jag fattar inte Jannes upphetsning för det uttalandet om förökningen. Det räcker ju att han själv ser sig omkring när han är ute på stan.
    Vilka har nyaste barnvagnarna och en skock ungar runt sig? Har han aldrig sett det?
    Att sedan råttor är ett otrevligt djur kan jag hålla med om.
    Man borde kanske säga att de drar fram som ett lämmeltåg, vad vet jag men man ser det man ser och så beror det såklart på vilka gator man går på.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  3. En riktig journalist skulle aldrig sälja sin själ, oavsett styrning ovanifrån, så för min del ytterligare en journalist som tappat byxorna.

    Och Eva-Marie, när han redan i taxin försökte uppvigla mot Vilks, och mycket, mycket plumpt försökte provocera fram en hets mot Vilks hos den stackars chauffören, tappade jag hakan. Så ovärdigt.

    Sen detta med råttorna, om och om igen. Så om inte alla förfasat sig första gången, så skulle de väl övertygas, tredje, fjärde eller femte.... För mig som ser reportage på CNN, var detta en fars i stil med Nordkorea. Och hade inget med journalistik att göra.

    SvaraRadera
  4. Jo Carina "incidensen" i taxin var plump. Där sitter Vilks och småpratar men föraren och så säger Josefsson så!??
    Det kändes lite som om han, Janne ville ha uppmärksamheten på sig själv kanske skapade han en installation, det kunde slutat med en Janne Josefsson med ett huvud kortare.

    Tänk vad journalister tycker det är spännande med oss som fruktar islam.Dom borde vara med oss och inte mot oss.
    Eva-Marie

    SvaraRadera